Jurnal de călător

Atracții turistice Iași
5 septembrie 2014
Și noi am fost aici
5 septembrie 2014
Show all

Jurnal de călător

Vestea că trebuie să merg în delegație la Iași a venit ca o dublă bucurie; revedeam după ani și ani orașul studenției mele și puteam face totodată un pas important în carieră. Totul fiind aranjat de firmă ( cazare la Pensiunea Palace ) grija mea personală au rămas obiectivele turistice din Iași. Știam că va fi un program încărcat dar nu puteam admite să nu vizitez câteva dintre minunatele atracții turistice din Iași.

Cum Pensiunea Palace, prin amplasamentul central și totuși liniștit, se află în apropiere de Palas Mall ( locul în care s-au desfășurat conferințele) am reușit să mă încadrez în program și să îmi port pașii prin locuri dragi și pline de amintiri.

Primul obiectiv turistic din Iași a fost Palatul Culturii. Pentru mine, el constituie emblema orașului. Nu am reușit să trec în revistă toate Muzeele Complexului Muzeal Național “Moldova” Iași,adăpostit de Palatul Culturii, însă faptul că am respirat aerul încărcat de istorie și am facut un salt în trecut a fost minunat. În aceeași zi, am reușit să îmbin trecutul cu prezentul și, după vizita la Palat, am colindat prin Palas Mall, bucurându-mă asemeni unui copil de explozia de vitalitate și bucurie. Am fost încântată de Expoziția fotografică și de un Concert susținut în Atrium Palas. Spre seară am evadat în Copou și am bifat alte obiective turistice din Iași prezente pe lista mea. Am revăzut Universitatea ” A.I. Cuza” de pe ale cărei bănci am plecat și eu bine pregătită pentru carieră, am reușit să admir Teiul lui Eminescu și să mă plimb pe aleile din Parcul Expoziției și, fiind destul de înaintată ora, am prins o scurtă dar minunată plimbare în Grădina Botanică- un loc drag mie și un alt obiectiv turistic din Iași ce nu trebuie ratat.

După atâta activitate, ospitalitatea și atmosfera deosebită de la Pensiunea Palace au venit să contureze o zi perfectă. Fiind un grup de colegi, am încheiat seara cu un barbeque savuros, servit pe terasa pensiunii. Cei care am mai avut de depănat amintiri și impresii de peste zi, am profitat de faptul că barul este deschis non-stop și am prelungit momentul retragerii la somn. Sincer, credeam că va fi zgomot și voi avea probleme cu odihna; dar Pensiunea Palace s-a dovedit a fi o oază de liniște în tumultul modern al orașului Iași.

După un somn revigorant, trezirea într-o cameră modernă, dotată cu toate facilitățile a fost un semn că urmează o nouă zi deosebită. Cum să nu întâmpini cu bucurie și speranță tot ce îți oferă ziua când decorul, serviciile și promptitudinea personalului din locul unde ești cazat sunt la standarde ridicate ?

Cea de a doua zi a decurs fantastic. După conferință și dezbateri, am luat prânzul în ambientul minunat de la Palas Mall și apoi, cu bucurie am pornit împreună cu ai mei colegi, să ne mai bucurăm de câteva obiective turistice din Iași. Cum credința ocupă un loc important în viața noastră, am trăit momente de reculegere la Mitropolia Moldovei și a Bucovinei precum și la Mănăstirea ” Trei Ierarhi”. Am admirat Teatrul Național ” Vasile Alecsandri” și mi-am promis că voi reveni în toamnă la un spectacol. Cum timpul ne-a permis, ne-am plimbat pe pietonalul de pe Bulevardul Ștefan cel Mare, am admirat Palatul Roznovanu ( Primăria) și am ajus apoi la Muzeul Unirii. A fost o altă zi minunată și la fel de plină de amintiri.

Seara a decurs în aceeași ambianță perfectă oferită cu amabilitate și discreție de Pensiunea Palace. Îmi amintesc și acum că am adormit cu gândul la faptul că voi reveni la Iași iar cazarea va fi de fiecare dată la aceeași pensiune.

Mulțumesc pentru ospitalitate, pentru condițiile oferite și prietenia arătată fiecăruia dintre membrii grupului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *